Tisdag 2011-04-12

Idag satt jag upp på cykeln vid 9:30. Även i dag inplanerades en cykeltur på mestadels slätmark men med en ordentlig stigning upp till klostret Santuari Sant Salvador strax SÖ om Felanitx.

Första biten, Playa de Palma-Puig de Ros-Llucmajor var samma sträcka som igår och tog ganska precis en timme. Efter det bar det av mot Porreres och vidare mot Felanitx och den här sträckan var en riktig höjdare! Vägen var nyasfalterad och gick så där skönt böljande genom ett fint och grönt jordbrukslandskap.

 

I Felanitx hade jag även i år problem att hitta vägen till Sant Salvador men fick hjälp v en hjälpsam inföding. I Felanitx hamnade jag och många andra cyklister mitt i ett vägarbete där de höll på att förbereda för att lägga ny asfalt. De hade sprutat på en kladdig tjärliknande asfaltsmassa på vägen och efter att jag cyklat över vägsträckan hade det kladdat fast på däcken vilket medförde att jag samlade på mig all sand och grus som låg på vägen så att det bildades ett tjockt lager. Jag fick stanna och försöka skrapa bort geggan och gruset. Jag var inte ensam för längs vägen stod det fullt med cyklister och skrapade däcken rena.

Dit upp till toppen skall jag cykla.

 

Därefter var det dags för serpentinen upp till Klostret Sant Salvador och det är min absoluta favorit här på ön dels för att det är så vackert och dels för att kurvorna inte är så himla skarpa. Man kan ligga på i ordentligt hög fart utför på vägen tillbaka. Färden upp blev varm och slitsam som väntat, men desto skönare när man väl kom upp till toppen och fick se den fantastiska utsikten!

Uppe på toppen.

 

Fantastisk utsikt.

 

Därefter
Kristus, -den upplyste.
blev det kaffe och macka på klostercafét, som smakade mycket gott, innan det var dags att fara vidare hemåt.  Färden gick via Felanitx-Cas Concas-Santanyi, men efter Santanyi körde jag fel. Jag hade tänkt köra kustvägen tillbaka till Playa de Palma, men vek av på fel väg, så jag hamnade på den stora autostradan tillbaka mot Llucmajor. Det gjorde att det fick bli samma väg tillbaka hem efter Llucmajor  som jag körde ut i morse. Vinden hade nu ökat så det bet i ordentligt i benen.

De sista 9 kilometerna från Puig de Ros tillbaka mot Playa de Palma är så himla sköna. Det är nedförsbacke på 1-3% hela den biten så det är skönt att avsluta med en så pass lång och snabb nedförsbacke. Trots att jag körde lite fel längs vägen, stannade mätaren på fina 135km.

Efter dagens cykeltur blev det dusch, insmörjning av brända kroppsdelar och därefter promenad och kaffe på strandpromenaden innan det blev dags för middag. Hotellets middagsbuffé är faktiskt ingen höjdare, men eftersom det är buffé finns det alltid något som går ner. Efter att middagen intagits blev det som en klubba i huvudet. Jag är genomtrött, så det får bli sängen tidigt idag.

Imorgon skall jag ta en välbehövlig vilodag så jag mäktar med att köra i Calobrapasset på torsdag. Får se vad jag hittar på imorgon. Kanske tar jag mig in till Palma och tittar på stan, eller så kanske man skall titta in på en sån där tabledancingklubb. Det kanske är en höjdare?

/ Johan

 

Se dagens runda här.

 

 

 

Oändligt långa vinplanteringar