Måndag 2011-04-11

Idag kom jag igång ganska sent. Efter en god frukost slappade jag en stund innan det var dags att ge sig ut på dagens cykelrunda. Jag bestämde mig för att ta ett distanspass på ca 11 mil och cykla med låg intensitet för att låta ben och hjärta återhämta sig efter den hårda gårdagen.
En ordentlig stigning inplanerades. En favorit i repris, stigningen från byn Randa upp till Santuari de Cura. En stigning på ca 270m över 5,2 km.

Vädret verkade lovande idag. Solen sken och värmde och det var måttliga vindar. Jag kom iväg strax efter klockan 11 och slog följe ganska tidigt med ett gäng cyklister från Köln. Det var segt att få igång kroppen, men efter 30-40min kändes det bättre och smärtan i benen försvann.

Med Köln cyklisterna körde jag från Playa de Palma-Puig de Ros-Llucmajor där de vek av. Jag fortsatte själv fram till Randa och uppför stigningen till Santuari de Cura. Där blev det en välkommen fikapaus med ost&skinkmacka, kaffe och vatten. På klosterfiket träffade jag även ett par belgiska cyklister som jag lärde känna förra året då vi bodde på samma hotell. Kul sammanträffande!

Återresan Randa-Montuiri-Porreres-Campos-Sa Rapita-Cap Blanc-Playa de Palma blev ömsom vin och ömsom vatten då det hade börjat mulna på och blåsa rätt ordentligt. Att det blev mulet var välkommet, men vinden var seg ibland, skön ibland. I ganska flacka nedförsbackar kom jag med vinden i ryggen upp i 70 km/h. Ibland gick det avsevärt långsammare då jag vek av upp mot vinden, men i det stora var det helt OK och jag träffade ibland på gäng som jag kunde haka på och få lite lä. Sista milen in mot Playa de Palma var underbar då det var lååång nedförsbacke på 1-2% med vinden i ryggen.

När jag parkerat cykeln i cykelgaraget blev det snabbdusch för att sedan gå ut och handla lite förnödenheter och promenera längs den otroligt långa strandpromenaden. Table dancing verkar vara en stor grej här. En klubb för table dancing finns i varje gathörn. Kan ju vara bra att veta om Ni har det intresset...

Efter promenaden blev det en efterlängtad middag på hotellet och kvällen avslutades med att dricka kaffe på ett wifi cafe på strandpromenaden där jag läste aftonbladet på mobilen och tittade på den vackra solnedgången.

Nu skall jag nog hoppa i säng och läsa en stund innan John Blund kommer.

Godnatt.

/ Johan

 

 

 

Jag och min Stevens på toppen vid Santuari de Cura. Cykeln som jag hyrt är riktigt vass. Shimano Ultegra med tre klingor fram som är bra att ha när det går brant uppför.

Utsikt från Santuari de Cura.

 

Strandpromenaden längs Playa de Palma.

 

Kvällen bjöd på en vacker solnedgång.

 

 

Se dagens runda här.

Det är ordentligt stupt precis intill vägen. Man får vara lite försiktig när man kör utför.