Mallorca Classic, 2011-04-10

Idag var det så dags för cykeltävlingen Mallorca Classic igen.

Det vart lite stressigt i morse då jag både skulle hyra cykel och hämta nummerlapp på tävlingskanslit. Det gick trots allt väldigt smidigt och jag kom till startplatsen en halvtimme innan start vilket gjorde att jag fick en bra placering långt fram i startledet.

Starten gick snarare 10:30 än 10:00 som var sagt från början. Första milen ut ur stan körs med pace-car som håller klungan i en medelhastighet av 26km/h. Det är en fantastisk känsla som alla borde få prova på att susa fram i en klunga på över 600 cyklister som fyller upp hela vägbredden. Det är dock väldigt oroligt i en sån stor klunga så det gäller att vara riktigt koncentrerad så att man inte går i gatan. Vid ett par tre tillfällen var det cyklister runt omkring som gick i gatan. En riktigt illa som landade på bröst/ansikte rätt i gatan, han är nog inte vacker idag.

Hursomhelst så gick första halvan av loppet riktigt bra, upp till coll de sa Batalla och vidare över puig major och ned till Sollér. I stigningen upp till Coll de Sollér tog hettan hårt på mig och kroppen och knoppen krisade. Det var 32gr varmt och vindstilla och då man passerade klippväggarna på nära håll som strålade ut värme blev det olidligt. Jag fick kyla skallen med vatten emellanåt för att inte knäckas, vilket gjorde att jag inte hade så mycket vatten kvar att dricka. Det löste sig dock på toppen av stigningen där det fanns en vätskedepå.

Sedan väntade en underbar utförslöpa där jag fick en härlig återhämtning. När jag kom ned på låglandet igen så var det ordentligt blåsigt och de sista två milen var jäkligt motiga. Jag hittade dock ett gäng cyklister som var samarbetsvilliga så vi turades om att ta vind.

Den lyckliga känslan efter målgång överträffade som vanligt de många timmarnas slit på cykeln, även fast det var ovanligt plågsamt just idag. Man bör nog vara på plats ett par dagar innan loppet för att ha möjlighet att vänja sig vid värmen.

/ Johan

 

 

Mallorca Classic 2011

Se rutten på Garmin connect.

 

 

 

Lite ögongodis till alla damer! Svettig cyklist med medalj.