Cykeldag 8, 2010-04-17

 

Idag när jag kom ner till cykelförrådet ville cykeln absolut inte ut och rulla. Den var så trött i pedaler, vevarmar och kedja att den ville vila sig i form inför cykeltävlingen i morgon. Så det blev ingen cykeldag i dag. Jag hade dock gärna stuckit ut på en 10-milsrunda men det var inte förhandlingsbart, så det var bara att ta skeden i vacker hand och göra det bästa av situationen.

Jag gick upp till Grupotel Gran vista (hotellet som Tennce och Maths bodde på) och beställde en massage på deras spa. De hade ingen tid med en gång, så jag tog mig en promenad på en timme innan jag kom tillbaka och fick en ordentlig knådning på 40 min. Det gjorde gott men var lite smärtsamt.

Efter massagen gick jag till snabbköpet och köpte mig två sliskiga wienerbröd på snabbköpet som jag slafsade i mig till kaffet vid hotellpoolen.

Därefter ytterligare en långpromenad längs shoppinggatorna i Can Picafort där jag gjorde några fynd till familjen och lite T-shirtar till mig själv. Passade även på att käka lunch på samma restaurang som jag åt middag på igår. Kanonmat även idag. Det blev ett grillspett med pommesfrites som serverades med en fantastisk god sås.

Efter shoppingen var det dags att åka till hotellet i Alcúdia, för att hämta startnummer och transponder för morgondagens tävling. Jag orkade inte gå så långt så jag lyckades övertala cykeln, och den gick med på att rulla försiktigt dit de fem kilometrarna.

Det var en trevlig tysk kille där som lämnade ut startnumren och visade hur transponder och startnummer skulle fästas. Han sa åt mig att komma med fräscha ben, så jag sa att jag faktiskt vilat idag och till och med tagit en massage.
–Vilken sorts massage tog du då? Undrade han.
–The one that make stiff things soft or the one that make soft things stiff? Jag förstod aldrig riktigt vad han menade med det där ;-)

Jag fick även en snygg sweatshirt med tävlingens jubileumstryck på, då det i år är första upplagan av tävlingen.

Väl tillbaka i Can Picafort gjorde jag rent cykeln och framför allt kedjan inför morgondagen. Jag satte även på transpondern så att allt skulle vara redo i och med att det blir ganska tidig uppgång imorgon.

Nu har jag precis käkat middag och skall gå upp på rummet och packa ned lite ombyte, handduk m.m som jag skall ha med i morgon.

Det skall bli intressant att se om man överhuvudtaget kommer iväg med flyget hem på måndagskvällen som planerat med tanke på vulkanaskan i atmosfären. Det är många här på hotellet som skulle åkt hem som idag, men som har varit kvar idag och cyklat istället. De bägge Fredrikshofscyklisterna Anders och Jonas har fått sitt flyg imorgon Söndag inställt, kanske får vi ytterligare en cykeltur ihop på måndag? Jag kanske rentav skall ta anställning som citronplockare här på ön, som min mor föreslog, om det blir en långvarig vistelse.

Natti, Natti

/ Johan

Se fotografier jag tog under dagen här.